Ünnepi Lorenzo Lamas-maraton

Nyilván jön most két hét lazítás (karácsony, újév, stb.), amit vagy vizsgaidőszaknak, vagy munkaszünetileg telített időszaknak hívunk, de a lényeg állandó: remek alkalom a tévézésre. A mai ajánlatunk Lorenzo Lamas világába kalauzolja el a bősz érdeklődőt. December 18. és január 2. (figyelem! ez már 2009) között nem kevesebb, mint hat igazi klasszikussal találkozunk a műfajra szakosodott adók kínálatában.

Természetesen meg lehet próbálkozni a két hét alatt orrba-szájba sugárzott Premier League (angol első osztály - foci - gyk.) meccsekkel is, de ellenjavalt, mert az egyszerűen kurvajó dolog.

Bemelegítésképp december 18-án 19:20-kor (valamint 22-én és 30-án is) a Szellemharcosok, amelyben egy másik kedvenccel, Don "The Dragon" Wilsonnal játszik együtt. Három unalmasabb Bud Spencerrel telített éjszaka után következik december 22-én éjfélkor a Hálózat TV-n az Ölni a múltért című klasszikusa, amelyben egy keményöklű FBI-ügynököt alakít.

December 28. ünnepnap minden Lamas-rajongónak, ugyanis két filmjét is műsorra tűzik a reklámpiaci torta valódi célpontjai. 22:45-kor a film+-on Öld meg Cupidót, 0:35-kor pedig a TV6-on A fegyver neve: halál. Ajánlatos a Fegyver neve: Halál-t választani, mert félő, hogy belecsúszik a Cupidós, amit amúgy is ismételnek a szilveszter utáni józanodásra szánt január 2-án.

Az év utolsó Lamas-movieja december 30-án este kilenckor köszönt ránk ismét a Hálózat jóvoltából. Bevallom a CIA 2.: Célpont Alexa film előttem egy nagy homály. Valóban volt CIA 1.? A sztori azonban ígéretesnek tűnik:

Eltűnik egy szupertitkos nukleáris berendezés, a háttérben az egykori CIA-ügynök, Ralph Starker és Franz Kluger terrorista áll. Az ügyön dolgozó CIA-tisztségviselő, Mark Graver kénytelen volt barátnőjétől, Alexától segítséget kérni, aki korábban Kluger felesége volt és van egy közös gyerekük. Alexa hajlandónak mutatkozik segíteni, s még ki is békül Graverrel. Ám amikor rájön, hogy átverik, inkább Klugerrel marad. Graver azt a parancsot kapja, hogy végezzen Alexával...

Gondolom Lamas lesz Graver, különben érdektelen az egész. (Közben az egér scroll funkciójának hála megtudtam, hogy volt CIA: Fedőneve Alexa, tehát ez egy folytatás. Így talán még jobb, ha ezt lehet egyáltalán fokozni.)

A Hálózat TV nem adja fel, és az újévet is hősünkkel köszönti. Másodikán kilenckor jön A halál álarca, ahol a bosszúálló jóbarát cseppet sem sablon karakterét hozza Lamas - bravúrosan.

A filmeket jó érzékkel tették be a tipikus hazaérkezést, és a  már lezuhanyzás utáni állapotot ügyesen ötvöző késő esti órákra. Aki éjfélkor még ébren lesz ezek után, az meg is érdemli!

Címkék: ajánló