Alkesz Kefír a tükrök ellen

Van ugye Kefír Sutherland, meg az új VHS-re készített mozifilmje, a Tükrök. Előre szólok, hogy én nem vagyok sorozatfüggő, tehát a 24-et sem láttam, nem, egyik évadot sem. Egy részt néztem meg belőle régen, és elaludtam, annyira unalmas volt. Megint szólok előre, hogy aki netán tényleg kíváncsi a filmre, az ne olvasson tovább, mert spoiler.

Az egész úgy kezdődött, hogy azt mondta a feleségem, hogy "szar napom van, nincs valami borzalmas horrorfilmünk?" - "De, van."

Ekkor betettem a 'valahonnan beszerzett' filmet, és el is indult a borzalom. Fontos tudni, hogy este 9 volt, és vacsora után voltunk, továbbá csütörtökön, tehát a hét második felében, kellőképpen kómásan.

A film első fél órája embert próbáló volt. Nem azért mert tocsogott a vértől (nem), nem azért mert olyan hiperizgalmas volt (nem volt az), hanem mert annyira, de annyira kibaszott unalmas volt, hogy arra nincsen szó. Adott alkesz-Kefír, aki magától értetődő módon ZSARU, de csak volt, most éjjeliőr, egy olyan leégett áruháznál, ahol kb. 40 ember égett barbecue-sötétre. Aztán pár tükörben meglát pár dolgot, pl. vonagló égő hullákat. Komolyan, az egész egy ilyen kísértetház 3511. számú horrorfilm-szint, az egyedüli élmény az volt, hogy Kefír saját élettapasztalatából adódóan jól hozta az alkoholista-lúzert.

A film közepe felé kezd kiderülni, hogy miről is van szó, kb. onnantól, hogy élő-egyenesben letépi egy tükörkép Amy Smart állkapcsát, aki meztelenül, állkapocs nélkül vonaglik a kádban, úgy hogy a nyelve a mellbimbójáig lóg le, állkapocs hiányában, nos szóval kb. ekkortól lesz mérsékelten izgalmas a film. Kiderül, hogy a hotel valójában egy kórházra épült, ahol elmebetegek voltak, akiket úgy kezeltek, hogy beültették egy tükörrel teli szobába őket. Volt egy különösen elmebeteg skizo csaj, akiből valami démon a kezelés hatására beleköltözött a tükrökbe. Ennyi a sztori, egy huszadrangúan érdekes kísértetház+ördögűző+napiskizofréngyilkosos film. Borzalmasan unalmas.

Aztán persze kiderül, hogy a tükrök azért ölnek, mert kell nekik a csaj, hogy a démony visszaköltözzön beléje. Mert a démon, bár Kefír jómellű feleségének a házában meg tud jelenni, de párszáz kilométerrel arrébb egy kolostorban már nem - merthogy ott van az azóta mamóka korabeli skizocsaj.

Persze Kefír elviszi a hotelbe a mamóka-apácát, akiből a film végére egy 75 éves nyanya + szörnyecskék nászából született falon mászós alien-démon változik, akit Kefír egy Glockkal simán lenyom, majd miután a fél hotel Kefír fejére omlik, ő a kövek közül győztesen kikászálódik pia után kutatva.

A film végén van egy slusszpoén, azt nem lövöm le, de olyan volt az a poén, mintha ezzel akarták volna megmenteni ezt a mélységesen sablonos, borzalmasan unalmas filmet. Ja és hosszú évek óta azt hiszem ez volt az első film, amire félálomba kerültem, mert bár mint azt régebben jeleztem, nem szoktam bealudni filmekre, de különleges esetben velem is megesik...

(a képen Amy Smart látható, akinek leesett az álla)

Címkék: bmovie