Die Hard 4.0

Valóban rég volt frissítés, mint azt néhányan megjegyeztétek, de mentségemre szolgáljon, hogy nem csak én nem írtam, ti sem, illetve a vizsgaidőszak-munka-focis sérülés háromszögben elhelyezkedve igen nehéz publikálni. Most viszont visszatér a bealvás, egy igazi klasszikus sorozat negyedik részével.

John McClane kopaszabb, mint Lütyő őrmester és nagyobb egybites user a cybertérben, mint Uhrin Benedek, mégis újra atlétatrikóban feszít koszosan, és minden szembejövő rosszfiúba beleereszt egy komplett tárat pisztolyából. Ezért szeretjük, ne is tagadja senki. Itt nincs rajta az a buzis kalap, amit a Már megint bérgyilkos a szomszédom c. baromságban hordott, nem mondja hogy szuperzöld a geszti-féle magyarhangnak, nem pesztrálgat szellemi fogyatékos kisfiúkat, nem simlis a szende mellett, viszont nem is kérdi, hogy: Fej, vagy gyomor? Ez a film egyszerűen csak egy Die Hard, igaz a szarabbik fajtából. Mert ugyebár volt a jó, az egy, és voltak a folytatások, a kettőtől, négypontnulláig. Két teljesen más világ.

A négyben cyberbűnözők vannak, cyberázsiai lánnyal, mert a négerkvóta mellet, mostanság ők jöttek divatba. Mondjuk az indok is más. Danny Glover vicces a Halálos fegyverben, de mennyivel szívesebben bambuljuk inkább Maggie Q egzotikus külsejét? Azon túl, hogy nyilván rokona James Bond technikusának, aki szintén a jó nevű Q családból származik, a neve is könnyen leírható.

Mos pedig következzék néhány szó a technikai oldalról: a filmet, mint a soroztat többi tagját is (leszámítva az egyet, mert oda tessék egy legalább kétszeres szorzót képzelni), láttam vagy ötször. Nos, ennek köszönhetően, a múlt héten arra sem kellett vennem a fáradtságot, hogy esténként kicseréljem a lemezt a lejátszóban. Nagyjából minden alkalommal besaccoltam az egy nappal előtti bealvás idejét, és onnan indítottam újra. Simán kitart 4-6 napig a mozi!

Bealvási faktor: 7 / 10

Bealvásig eltelt idő: 4-6 jelenet, azaz 15-20 perc.

 

Címkék: 7per10