Imposztor

Egy ízig-vérig bmovie-val jelenkezem imhol ezúttal. Főszerepben a helyszínelős (CSI: New York-i, mert ezekből annyi van, hogy a franc se követi már, én pedig kivárom Kaszás Gézát a nemesládonyi nyomolvasót) Gary Sinise, aki a Forrest Gumpos szerepe és Oscar-jelölése ellenére klasszikus bésztár. Olyan filmekben játszott korábban, mint a Hulla, hó, telizsák fordulatoktól unalmas akciómozi, vagy Brian De Palma Mars-mentőakció című magas költségvetésű, ám zsékategóriás történettel bíró darabja.

Az Imposztorban egy tudóst alakít kifejezetten zseniális szinészi játékkal. Azért tartom zseniálisnak alakítását a tudós szerepében, mert tudósként egy percet sem játszik, ugyanis e foglalkozása csak a keretbeszélgetésekből derül ki. Ennyi erővel lehetne mosodás, vagy ipari alpinista is. Ellenben a belső problémáktól vivódó, megoldásokat kereső akcióhős figuráját olyan szarul hozza, hogy az arczsáner Steven Seagal tegnap esti film+-os Úszó erődje maga volt a felüdülés (persze Tommy Lee Jones és Erika Eleniak tortából kimászós jelenete miatt).

A sztori egyszerű, én is megértettem. Űrlények megnámadják a Földet, Gary Siniset elrabolják (vagy nem, ezt nem lehet tudni a filmben) és átalakítják egy nanotech bombává, amely adott pillanatban robban egy nagyot. Az űrlények botor módon ezt rádión tudatják egymással, amit a földi állomások elfognak, dekódolnak és reagálnak. Gary Sinise a Földbiztonság (FB) kezére kerül, de fondorlatos módon megszökik, hogy bizonyítsa, ő mégiscsak ember, nem valamiféle high-tech nanobomba. A film végén persze kiderül minden, de nem leszek spoileres. Mivel klasszikus bmovie, már így is túl sokat mondtam, ergo a vége ezekből következik.

Bealvási faktor: 5 / 10

Bealvásig eltelt idő: ha akarom 20, ha nem akarom, akkor végig

Címkék: bmovie 5per10